Skip To Main Content

La visita memorable de la Dra. Jane Goodall a Agora Andorra International School

  • Projectes i casos dèxit
La visita memorable de la Dra. Jane Goodall a Agora Andorra International School

El que fas marca una diferència, i has de decidir quin tipus de diferència vols fer. Dra. Jane Goodall

Aquestes potents paraules marquen el to d'una visita històrica a Agora Andorra International School by Jane Goodall, la distingida primatòloga i ecologista, i fundadora de l'Institut Jane Goodall. La Dra. Goodall va visitar l'escola per inaugurar el projecte de l'escola amb el programa Jane Goodall Roots & Shoots, que formarà part crucial de l'aula de Mountain Lab prevista per l'escola.  

L'ocasió s'alinea perfectament amb el perfil d'aprenent del Batxillerat Internacional (IB), ja que reflecteix el compromís dels estudiants amb ser agents de principis, de cura i de mentalitat oberta de canvi. El compromís de la Dra. Jane Goodall posa de manifest les seves habilitats comunicatives i la seva disposició a escoltar, fomentant una comunitat on els estudiants estiguin empoderats i inspirats en una visió compartida per a un impacte ambiental positiu. Abans de la seva visita, els estudiants es van submergir en una àmplia recerca, reflexions i treball col·laboratiu, tot alineat amb la metodologia IB.  

Fotografia: Ruben Garcia

L'arribada del Dr. Goodall es va trobar amb una emoció palpable que s'havia anat construint dins de la comunitat escolar. Va ser rebuda amb un vibrant desplegament de banderes d'Andorra mentre s'embarcava en una ruta especial que conduïa al Dra. Jane Goodall's Roots and Shoots Mountain Lab. Al llarg del camí, els estudiants van mostrar les seves pintures inspirades en ella, cadascuna de les quals va signar. Els estudiants estan subhastant les seves obres per recaptar diners per a l'Institut Jane Goodall.

Fotografia: Ruben Garcia

Roman Agullo Marti, estudiant d'Agora Andorra International School va dir: “Veure a Jane Goodall va ser molt emocionant! Em va sorprendre que després de jugar a "Heal the World", la meva professora em va convidar a mi i als meus pares a parlar amb la Dra. Jane Goodall. Em va explicar la història de Michael Jackson quan va fer la cançó i em va preguntar què volia ser quan vaig créixer, i em va felicitar per l'actuació. Serà una conversa que mai oblidaré, em va fer tan feliç”.

L'esdeveniment va reunir una multitud de més de 850 persones, amb ganes de donar la benvinguda al Dr. Goodall. Els estudiants es van comprometre amb ella durant la visita, i va fer una xerrada inspiradora al pavelló d'esports interior de l'escola. Agora Andorra International School va estendre la seva hospitalitat a uns 400 alumnes d'altres escoles del país, fomentant un esperit col·laboratiu en la recerca de la consciència ambiental.  

Fotografia: Ricardo Bacchini

La directora de l'Escola, Clara Pintat, va compartir el seu orgull i reconeixement, afirmant: “Volem expressar el nostre sincer agraïment a la Dra. Jane Goodall per prendre's el seu preuat temps per visitar-nos. És una experiència realment indescriptible i commovedora tenir una figura tan destacada a Agora Andorra International School. Va ser molt emocionant per als estudiants i professors que inaugura el nostre programa Roots & Shoots i el llançament del nostre projecte Mountain Lab, un espai que representa el nostre compromís amb l'educació i la conservació del medi ambient. Esperem treballar com a comunitat per donar vida a aquest projecte. Aquest tipus d'esdeveniment reforça tant el nostre sentit de pertinença com el nostre compromís de marcar la diferència al món”.

La visita del Dr. Goodall va provocar entusiasme entre els estudiants, donant-los confiança en els seus assoliments fins ara en el programa Ecoescola de l'escola i inspirant-los a continuar exercint un paper actiu en la cura del medi ambient. A mesura que l'escola es dedica a proporcionar un espai dinàmic per a l'aprenentatge i la col·laboració, s'inspira en el seu missatge atemporal de responsabilitat ambiental. 

Fotografia: Ruben Garcia

Monica Fontan, directora d'Educació de Globeducate ha destacat: “Va ser un honor ser convidada a aquesta ocasió tan inspiradora i veure l'impacte que ha tingut la nostra iniciativa d'Ecoescoles Globeducate en aquests estudiants. No només són agents de canvi de gran èxit a través del seu treball amb la professora Anna Sapares, sinó que estan tan compromesos, han aconseguit impressionar un dels noms més icònics del món en la conservació, la Dra. Jane Goodall. Per als nostres estudiants, les paraules de la Dra. Jane van donar un sentit de creença en el seu treball, la seva missió, gairebé un segell d'aprovació que han estat fent el correcte i que impactaran en el futur i donaran forma al món. Veure com s'ha configurat el programa Ecoescoles i convertir-se en una peça clau de la vida quotidiana d'aquesta escola no només és gratificant, sinó que ha d'inspirar altres escoles de Globeducate a veure què és possible quan una comunitat treballa conjuntament amb una visió compartida”

Llegeix la notícia a la web de l'Institut Jane Goodall

Llegeix la notícia a la web de Jane Goodall

Llegeix la notícia a la web Diari d'Andorra

T'ha agradat aquest article?

Ara podeu conèixer el nostre projecte educatiu reservant una visita amb la responsable d'admissions i fent-li totes les preguntes que vulguis.

Reserva la teva visita personalitzada

Subscriu-te a la Newsletter

Últimes Publicacions